Tips kersttafel versieren

4 tips hoe 3D koekjes jouw kerst bijzonder kunnen maken

Kersttafel versieren met 3D koekjes naamkaartjes voor tafelschikking

Ben je al druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner? Wij hebben nog een paar leuke ideetjes voor je. Het begint natuurlijk met bedenken wat gaan we eten? Wie komen er allemaal? En waar zet je ze neer aan tafel. En waar zitten de kinderen? Krijgen ze een eigen tafel of zitten ze bij de grote mensen aan tafel? Voordat het kerstdiner op tafel staat moet je best wat tijd in de keuken doorbrengen. Maak het dit jaar gezellig in de keuken en geef de kinderen een belangrijke taak: 3D koekjes bakken! Heb je al een 3D koekjes bakset? Om tijd te besparen, maak je zelf vooraf het deeg en leg het in de koelkast te rusten. Daarna krijgen de kinderen een leuke kookschort om en kunnen ze beginnen met kneden, uitrollen en uitsteken van het deeg voor de koekjes. Hieronder hebben we 4 tips hoe je 3D koekjes kunt gebruiken tijdens het kerstdiner. Een leuke activiteit voor de kinderen en een mooie, originele kersttafel versiering. 

 

 

1. Gebruik 3D bloemkoekjes voor de tafelschikking

Kersttafel versieren met 3D koekjes naamkaartjes voor tafelschikking

Je kunt heel mooi de koekjes een feestelijke kerstuitstraling geven door ze te versieren met rood, groen en zilver glitter. Doe er een naamkaartje aan en zet ze op het bord met een bijpassend servetje. Staat superleuk! Hoe doe je dat? Bak de koekjes volgens het recept en lees ook voor je begint onze baktips, dan kunnen ze niet mislukken. Om van de koekjes echte kerstkoekjes te maken versier je ze met rood en groen. Dit kun je doen door rood en groen rolfondant of glazuurpennen te gebruiken. Wij hebben gekozen voor rolfondant. Om het helemaal feestelijk te maken kun je eetbare glitters kopen. Wij hebben zilver gebruikt voor de binnenkant van de bloem. Naamkaartjes kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in verschillende winkels. 

 

 

2. Decoratie kersthuisje met bloemetje

Decoratie kersthuisje met 3D koekjes bloemetje

 

 

Als je toch lekker een middagje gaat bakken met de kinderen kun je deze mooie kerstschaal (zie foto) maken met een koekhuisje met een bloemetje ernaast. In de Allerhande staat precies hoe je een koek/snoephuisje kunt maken. De 3D bloemkoekjes zijn versierd met glazuurpennen. Deze koop je bij de supermarkt of taartwinkel. 

Neem een mooie schaal of bord en zet het koekhuisje met een bloemetje ernaast, leg wat hulstblaadjes eromheen en om het af te maken bestrooi je het met poedersuiker, zodat het net echte sneeuw lijkt. 

 

 

3. Bij de koffie na het kerstdiner

3D koekje bij de koffie na het kerstdiner

 

De bloemkoekjes doen het ook bijzonder goed bij de koffie/thee bij de laatste gang tijdens het kerstdiner. Maar ze staan ook goed 's middags als jullie allemaal na een lekkere wandeling weer binnen zijn en koffie en warme chocolademelk drinken. Presenteer ze leuk op een etagère, zodat het er extra feestelijk uit ziet. 

 

 

4. Cadeautje onder de kerstboom

Cadeautje onder de kerstboom

 

Heb jij ook echte bakliefhebbers in de familie? Dan is een bak- en versierpakket van Cookies4fun het perfecte cadeau voor onder de kerstboom. Hollandse bloempotkoekjes kun je het hele jaar door maken. Je kunt zelf je pakket kiezen met koekmix, rolfondant en/of royal icing. 

 

Wij wensen iedereen een hele fijne kerst en tot volgend jaar! 

 

Barbara & Ryanne 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Janny (vrijdag, 16 december 2016 00:41)

    Wat ziet dit er feestelijk uit. Geweldig idee.