Kerstvakantie tips

10x “net even andere” dingen om te doen in de kerstvakantie

kerstvakantie tip: 3D koekjes bakken

De kerstvakantie komt er weer aan, en na de kerstdagen blijven er dit jaar nog 12 vakantiedagen over voor de kinderen. Regent het of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Cookies4fun helpt je om er samen met je kinderen een onvergetelijke vakantie van te maken met onderstaande tips, die net even iets anders dan anders zijn. 

1. 3D koekjes bakken

Ga 3D koekjes bakken! Niets fijner dan de geur van vers gebakken koekjes in huis. Probeer nu de nieuwste trend en ga 3D koekjes bakken. Bij 3D koekjes kun je de onderdelen na het bakken als een puzzel in elkaar zetten tot een staand figuurtje. Dat is dus bakken, versieren en puzzelen in één. Cookies4fun heeft een bakset waarmee je vrolijke 3D bloempotkoekjes kunt bakken, het recept voor koekjesdeeg kun je vinden op de website. Versier ze samen en dan natuurlijk lekker opeten onder het genot van warme chocolademelk of een kopje thee. 

kerstvakantie tip: 3D koekjes bakken

2. Maak je eigen spelletje

Bijvoorbeeld ganzenbord, met unieke opdrachten. Je pakt een vel papier en tekent er 60 hokjes op, in een slangvorm. Op minimaal 6 hokjes teken je een plaatje waar een opdracht aan verbonden is. Denk aan: haal wat te drinken voor iedereen, ren een rondje om de tafel, zing een liedje, ga drie stapjes terug. Slaap uit (sla beurt over) etc. Gebruik een dobbelsteen en pionnen van een ander spel! 

3. Maak je kerstengeltjes van handafdrukken

Maak je eigen kerstengeltjes van handafdrukken. Heerlijk even met je handen helemaal plat in de verf. Doop beide handen in de (witte of zilveren) verf en zet ze naast elkaar op een gekleurd papiertje, verf of plak er een jurkje en hoofdje bij, en je hebt je eigen kerstengel. Ook leuk om in de kerstboom te hangen. 

4. Maak pita kerstboompjes

Een leuk hapje voor tijdens de kerstlunch/ brunch of ontbijt! Rooster pitabroodjes, snijd deze in zessen. Maak met een mes een sneetje in de lange onderkant en steek er een half satéstokje in. Beleg met (zelfgemaakte) guacamole en kleine stukjes paprika of andere lekkere dingen en klaar is je kerstboompje!

pita kerstboompjes - kerstvakantie tips - cookies4fun

5. Ga binnen picknicken

Alle stoelen en tafels aan de kant, kleed op de grond, zomers muziekje erbij, lekkere hapjes (bijvoorbeeld de 3D koekjes en de kerstbroodjes) en je bent klaar.

5. Maak een schilderij met z'n allen

Je kunt natuurlijk zelf een schilderij maken, maar leuker is het om samen een schilderij te maken, Begin zelf, en na een bepaalde tijd draai je de doeken om en ga je verder met het schilderij van de ander. Levert gegarandeerd unieke schilderijen op! 

7. Maak je eigen poppenkastpop

Van een pollepel of afwasborstel kun je hele leuke poppenkastpoppen maken. Bijvoorbeeld een deftige dame of een piraat. Met wat lapjes stof en een paar stiften kun je deze leuke poppen maken. Maak een poppenkast van een grote doos, door er een gat uit te knippen of gewoon achter de bank. Laat je fantasie de vrije loop en de hele familie kan kijken naar de voorstelling. 

kerstvakantie tip: maak je eigen poppenkastpop

8. Maak een disco

Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 vandaag even over, het mag soms ook leuk voor jou zijn.

9. Geef de kinderkamer een metamorfose

Kijk op pinterest voor nieuwe inspiratie en geef alles een nieuw plekje!

10. Maak en schrijf een echte kerstkaart

Vergeet de computer en tablet en schrijf weer eens een echte brief, of maak je eigen postkaarten. Stuur hem naar familie en vrienden, want zeg nu zelf, wie vind het niet leuk om post te krijgen? En wie weet krijg je wel een brief terug. 

Kerstvakantie tip: kerstkaarten maken

Reactie schrijven

Commentaren: 0