5 traktatie ideeën voor kinderen met 3D koekjes

Traktatie op school

Traktatie voor school, kindertraktatie

Van bloemetjes wordt iedereen vrolijk, dus is het een perfecte traktatie voor op school, voor de juf of meester, als bedankje, bij een afscheid of de geboorte van broertje of zusje. Hieronder hebben we een aantal traktatie ideeën voor je verzameld met de 3D koekvormpjes van Cookies4fun

3D koekjes bakset bestellen

1.Traktatie na het kinderfeestje

Geef je een kinderfeestje? Dan is dit een leuke tip om de kinderen na afloop een traktatie mee naar huis te geven: 3D koekjes in een uitdeelzakje. Wij hebben de bloemetjes gemaakt en de potjes (ringetjes) apart in het zakje gedaan, zodat ze nog in elkaar gezet kunnen worden. Het is alleen de vraag of de koekjes dat redden :). Ze zijn namelijk veel te lekker. Wij hebben ook een mooi versierd koekje van een 7 erin gedaan. Gegarandeerd succes!

2. Traktatie op school, kinderdagverblijf of naschoolse opvang

Wie jarig is trakteert! Wat vind je van deze geweldige kindertraktaties? De vrolijke bloemetjes maken iedereen blij en je kunt ze op verschillende manieren presenteren. Je kunt ze versieren met strooisels, fondant, glazuurstiften, maar ze zijn zonder versiering ook al helemaal leuk. Wedden dat je de show steelt in de klas?

 

Tip: wanneer je ze als traktatie maakt, kun je het beste twee rondjes gebruiken voor de bloempotjes, anders worden de porties per kind misschien te groot. Let dan wel op dat je de steeltjes ook iets korter maakt door er een stukje aan de onderkant af te snijden. Anders blijven ze niet meer goed staan.

 

Veel werk? Nou, laten we zeggen je moet wel even een dagje uittrekken om ze te maken. Beter is om de koekjes een dag eerder te bakken, zodat je de dag van te voren kunt beginnen aan het versieren. Dan zijn de koekjes afgekoeld en klaar om te versieren. Heb je geen tijd om koekjes te bakken voor de hele klas? Dan kun je ze ook maken alleen voor de juffen of meesters. Krijgen die ook eens een vrolijk bloemetje als traktatie:). 

 

3. Gezonde traktatie school, kinderdagverblijf of naschoolse opvang

Op sommige scholen zijn er regels voor traktaties dat er geen snoep meer getrakteerd mag worden. Ook dan kun je deze leuke 3D koekjes trakteren. Je kunt ze bijvoorbeeld van bladerdeeg te maken, zodat het een hartige snack is zonder suiker. Je kunt ze dan versieren met sesamzaadjes, maanzaadjes of komijn om ze er feestelijk uit te laten zien. Ook kun je ervoor kiezen om speltkoekjes te bakken met een suikervervanger, zoals honing, rijststroop, agave siroop, ahorn siroop, kokosbloemsuiker of andere varianten op geraffineerde suiker. Het is per school verschillend welke regels er zijn over traktaties. En mogen koekjes helemaal niet? Dan kun je altijd nog de koekvormpjes van Cookies4fun gebruiken om een vrolijke bloempot met kaas, worst en komkommer te maken. 

 

4. Traktatie voor de juf of meester

3D bloemetjes koekje in een pot

De juf of meester verdient natuurlijk een bloemetje! Maar dat hoeft niet altijd een echt bloemetje te zijn. Wat dacht je van deze leuke 3D koekjes in een pot? Verzamel lege pindakaas-, pastasaus- of mayonaisepotten en plak de koekjes met een beetje glazuur (poedersuiker met water) vast aan het deksel. Doe er een leuk cadeaulint om en je hebt een super leuk bedankje voor juffendag, als bedankje aan het einde van het schooljaar of natuurlijk als traktatie. Iemand die bijzonder voor je geweest is bedanken? Denk dan ook eens aan een bloemetje in een pot.   

 

5. Traktatie bij de koffie of thee

Koekjes zijn altijd een traktatie. Wist je dat in Nederland meer dan 90% vindt dat er een koekje bij de koffie of thee geserveerd moet worden? Een flinke meerderheid is teleurgesteld als ze geen koekje krijgen aangeboden. Natuurlijk hoort op een verjaardag taart, maar daarnaast is het ook erg leuk als de hele familie komt om voor de kinderen deze leuke zelfgebakken koekjes te trakteren. Andere momenten waar deze leuke 3D bloemetjes koekjes een perfecte traktatie zijn: voor de kraamvisitie (versier ze dan met met roze of blauwe muisjes), een doopfeestje, kinderfeestjes, verjaardagen of als versiering van de Paas- of Kersttafel

 

Wat heb je nodig om deze traktaties te maken?

Om deze traktaties te maken heb je een aantal dingen nodig. 

 • 3D koekjes bakset van Cookies4fun
 • Modelleergereedschap of een klein schilmesje
 • Deegroller
 • Silliconen matje, bakpapier of andere ondergrond die niet schuift (het is handig om 2 silliconenmatjes te gebruiken, één voor het uitrollen van deeg en één om mee af te bakken in de oven)
 • glazuur (poedersuiker met water) of aanmaak glazuur uit zakje supermarkt

Recepten/Uitleg: 

Mogelijke opties om te presenteren: 

 • Uitdeelzakjes (met knijpertjes of stickers/labels voor naam)
 • Platte schaal 
 • Ovenschaal
 • Dienblad met handvaten
 • Rieten mand
 • Bloempot (wanneer je kaas/worst op prikkertje kiest)

Om het extra feestelijk te maken kun je je schaal of mand nog bedekken met (groen) inpakpapier of zelfs kunstgras om de bloemetjes echt in het gras te laten staan. Leuke cadeaulinten maken het ook af. 

 

Veel plezier met jullie traktaties!

 

PS. Heb je zelf nog ideeën? Deel ze hieronder of op onze facebook pagina Cookies4fun 

3D koekjes bakset

 

 • 4 koekvormpjes - 3 bloemetjes en 1 rondje voor het potje
 • 2 meetlatjes om je deeg gelijkmatig uit te rollen
 • 1 recept voor zandkoekjesdeeg dat niet uitloopt
 • Verpakt in een luxe bewaardoos

 

Afmetingen verpakking 21,5x13x3 cm. 

Verzendkosten binnen Nederland €1,95

€ 12,50

€ 7,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 dagen

Wat je misschien ook leuk vindt

Valentijn liefdeskoekjes bakken

 

Bedankt lieve juf / meester

 

Laat je waardering zien voor de juf of meester met een zelfgemaakte 3D bloemkoekje in een pot. 

Bekijk hoe je ze maakt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0