Recept bladerdeeg koekjes

Geschikt is voor 3D koekjes van Cookies4fun

Basis recept

Voor ongeveer 10 bloempotkoekjes

 

INGREDIËNTEN

5 velletjes bladerdeeg

 

Optioneel:

  • sesamzaadjes
  • komijnzaadjes
  • maanzaadjes 

 

 

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

2. Voor 10 koekjes heb je ongeveer 5 velletjes nodig. Voor bladerdeegkoekjes gebruik je de meetlatjes die bij je set zitten niet, dat is niet nodig. Je legt de velletjes op een silliconenmatje en laat ze even een beetje ontdooien. Pak de vormpjes en steek de bloemetjes uit. Per velletje kun je 2 bloemetjes en een rondje uitsteken. Daarna kun je het overgebleven deeg weer tot een bolletje rollen en uitrollen met de deegroller, zodat je nog meer rondjes of bloemetjes kunt uitsteken. Zorg dat je ze ongeveer dezelfde dikte rolt. Bladerdeeg heeft de eigenschap om in de oven bol te gaan staan. Dat is helemaal niet erg, je gaat zien dat de bloemetjes prima in de potjes passen. 

 

 

 5. Bak in 10-12 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal ze op tijd uit de oven, ze kunnen makkelijk verbranden. Liever iets lichter, dan verbrand. 

 

 

6. Laat de koekjes na het bakken 10 minuten afkoelen en zet ze daarna in elkaar. Stapel 3 rondjes op elkaar om het potje te maken. Steek daarna het bloemkoekje erin. Wil je ze iets kleiner maken, kun je 2 rondjes gebruiken. Snijd dan wel een stukje van het steeltje van de bloemetjes af anders blijven ze niet goed staan. Helaas kun je geen glazuur gebruiken bij bladerdeeg, dus ze blijven minder goed staan. Om ze feestelijker te maken voor een verjaardag kun je ze bestrooien met sesamzaadjes, maanzaadjes of komijn. Om het goed te laten plakken kun je de koekjes insmeren met eigeel en dan de zaadjes erover strooien. 

 

Bladerdeeg koekjes zijn erg geschikt als hartige snack tussendoor, voor in de lunchtrommel mee naar school of als gezonde traktatie op school. Lees nog meer tips over traktaties. 

Recept traditionele zandkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

Koekjes versieren met fondant
Hoe maak je het perfecte koekjesdeeg?
Recept suikervrije speltkoekjes
Koekjes versieren met fondant