Recept traditionele zandkoekjes

Die niet uitlopen en zeer geschikt is voor 3D koekjes

Recept traditionele zandkoekjes koekjesdeeg

Basis recept

Voor ongeveer 10 bloempotkoekjes

 

INGREDIËNTEN

100 g zachte roomboter in stukjes 

75 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker 

1 klein ei

200 g bloem

1 snufje zout

 

Lees meer tips over hoe je het perfecte koekjesdeeg maakt. 

 

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

2. Pak een grote kom en mix hierin de roomboter, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg daarna bloem toe en mix opnieuw goed en voeg een snufje zout toe.

 

    3. Maak een bal van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hoe koeler de boter is, hoe groter de kans dat de koekjes niet uitlopen in de oven.

 

4. Pak een stukje deeg en kneed het fijn in je handen. Leg het deeg tussen de meetlatjes en rol het uit door met de deegroller over de latjes te rollen. Plaats het uitgerolde deeg op bakpapier of een siliconenmatje en steek de vormpjes zo uit dat alle lijnen in het koekje staan. Leg ze voor het beste resultaat nog 10 minuten in de koelkast voor ze in de oven gaan. Druk na het uitsteken van de rondjes met een klein mesje nog een beetje de zijkanten van het gat aan, zodat je zeker weet dat het gat groot genoeg is om de bloemkoekjes te laten passen.  

 

 

 5. Bak in 12-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

 

 

6. Laat de koekjes na het bakken 10 minuten afkoelen en zet ze daarna in elkaar. Stapel 3 rondjes op elkaar om het potje te maken. Gebruik glazuur om ze aan elkaar vast te plakken, zodat ze steviger blijven staan. Steek daarna het bloemkoekje erin. Nu zijn ze klaar om te versieren met bijvoorbeeld strooisels of fondant

 

Volg het recept voor de beste koekjes. Om je goed voor te bereiden lees ook onze baktips, zodat je koekjes niet kunnen mislukken. 

Recept traditionele zandkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

Koekjes versieren met fondant
Hoe maak je het perfecte koekjesdeeg?
Recept suikervrije speltkoekjes
Koekjes versieren met fondant