Koekjes versieren met glazuurstiften

Koekjes versieren met glazuurstiften is een andere optie. Meestal worden koekjes versierd met Royal Icing in diverse kleuren. Hiervoor het je een spuitzak nodig en daarmee kun je de mooiste creaties maken, maar voor onze kleine koekjes en voor kinderhandjes zijn de glazuur of decoratiestiften een goede oplossing. Met deze stiften kun je fijne lijntjes maken voor decoratie. Hiermee kun je bijvoorbeeld je naam of letter op het koekje schrijven of andere leuke effecten. 

Stap 1: materialen klaar leggen

koekjes versieren met decoratie glazuurstiften

Aangezien de glazuurstiften al kant-en-klaar zijn heb je verder niets nodig en kun je gelijk aan de slag. Je kunt deze stiften kopen van diverse merken en ze zijn te koop bij supermarkten, taartspeciaalzaken of kookwinkels. Ze zijn er in verschillende kleuren. Dr. Oetker heeft ook chocolade stiften. Ook erg lekker en een leuk effect op de bloemetjes koekjes. 

 

Stap 2: inkleuren van de koekjes

koekjes versieren met decoratie glazuurstiften

De stiften maken hele fijne lijntjes. Per merk stift is het nog wel verschillende hoeveel glazuur eruit komt. Bij de stiften die ik hier gebruik komt er vrij veel en kun je gelijk goed inkleuren. Bij andere stiften zijn de lijntjes fijner en krijg je een leuk draai-effect bij het inkleuren. 

 

Stap 3: eerste de lijntjes tekenen

Het is ook handig om bij het inkleuren eerst de omtrek van het te kleuren gedeelte te tekenen. Dan kun je daarna makkelijk inkleuren. 

Stap 4: klaar is je koekje

koekjes versieren met decoratie glazuurstiften

Zoals je ziet krijg je met een wat fijnere stift een leuk draai-effect in de koekjes. Je ziet de lijntjes goed die je gemaakt hebt. Dat is juist niet erg, maar ziet er super leuk uit. 

Het koekje is nu klaar, maar moet nog wel drogen. Wanneer het glazuur goed droog is loopt het ook niet meer uit. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

koekjes versieren met strooisels
Bloemkoekjes in elkaar zetten
3D koekjesbakset bloemetjes